Sa moara si capra vecinului


Pe principiul " sa moara si capra vecinului " , Ministrul Mediului ,domnul Nemirschi ne anunta ca se gandeste la o modalitate de a-i taxa pe cetatenii romani care au avut inspiratia sa-si inmatriculeze masinile second hand in Bulgaria , pentru a fenta taxele impuse de statul roman , taxe uriase si nejustificate pana la urma . De ce consider taxa nejustificata ? De ex. pentru un BMW din 1995 , euro 2 , cumparata din vest cu 2500 euro mai platesti o taxa de prima inmatriculare de 1300 euro , adica juma' din pretul masinii . Ok ,daca platesc aceasta taxa se intampla o minune si dintr-o data masina refuza sa mai polueze sau cum ? Polueaza mai mult BMW-ul respectiv decat o Dacie din '70 sau decat o Raba care te invaluie cu un nor de fum albastrui cand se urneste de la semafor ?


Domnul Ministru mai are o frustrare ; de ce vecinul lui de la etajul 2 sa nu plateasca taxe ca si el ? Pai probabil vecinul respectiv e un pic mai istet si totodata nu-i matzokist cu propiul buzunar si prefera varianta mai convenabila .


Nu stiu daca dupa revolutie a existat un ministru sau prim-ministru cu o solutie viabila , aducatoare de venit la buget , din alte surse decat din buzunarele cetatenilor . Se presupune ca un ministru e ales in fruntea ministrerului tocmai pentru competenta sa in domeniul respectiv . Dar ministrii nostrii au avut intodeauna solutia ; au marit taxele ,accizele , impozitele pe spatele muritorilor de rand , muritori care asista fara voia lor la circul oferit de demnitari prin votarea in secret a tot felul de drepturi si privilegii ( vezi recentul scandal in care Guvernul Boc se lupta sa taie din sporurile bugetarilor pe cand angajatii din birourile parlamentarilor sunt unsi cu prime babane).


0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...