Adevarul despre scandalul din Dragonul Rosu

 PSD-ul e in campanie electorala.Automat ca e si Nicolae Dumitru , cunoscut ca Nicu Niro.Si ca sponsorizarea sa decurga ca-n toti anii ,Nicu tre' sa sara cu cascavalu'.Dar de unde atata cascaval cand imobiliarele merg prost atat in tara cat si afara , Imobilele de la Nisa stagneaza ,chiar daca au iesit mai ieftin realizarea lor cu materiale de constructii din Romania , hotelul Bulevard achizitionat de la Iacubov merge pe minus ,constructia uriasa din spatele Casei Radio se misca greu si cere finante in timp ce standurile din Dragonul 7 stau goale iar chinezii prospera in vanzari in zona veche...  Ca tot am adus aminte de zona veche , acele standuri de tabla ,tot aud comentarii pe la tv de la diverse persoane din administratie , cum e si Ion Badea de exemplu ca vezi Doamne , au venit chinezii rupti in fund si cu tenisi in picioare si acum fac figuri.... Pai fac domnule contemporan dar cu gandire comunista , fac figuri caci amaratii astia i-au facut curu' mare lui Niro si tie si la altii ca tine. Mai mult , chinezii au tot dreptul sa fie revoltati , au platit intre 10.000 si 50.000 de dolari in functie de pozitie pe acele standuri de tabla primind un certificat ca le ia in concesiune pe 99 de ani .Asta de ce nu o declarati domnilor fosti lucratori in MI si servicii secrete ? Ca toata cloaca aia de administratie zace de fosti angajati ai Ministerului de Interne.  Mai se mira lumea ca nici nu ajungea garda in complex si deja toate obloanele erau trase la standurile cu probleme .
 Sa revenim la standuri.Cu banii luati initial pe aceste asa zise concesionari plus chiria de la celelalte standuri s-a inaltat , de data asta cu autorizatii in regula Dragonul 1,2 si 3. Ulterior s-au mai adaugat si Dragonul 4 , 5, 6 si 7.Cum sa faca Niro rost de bani plus motiv de mutare fortata catre standurile din Dragoni ? Simplu , a pus taxa de 10 lei , atentie , nu pentru parcare ci pentru trecerea pe la bariere.Asa a aparut revolta caci de cate ori treceai cu marfa de la depozit catre stand , mai plateai odata.Sau de doua , de trei sau de cate ori aveai treaba.Si asta doar pentru simplul motiv ca pe biletele eliberate nu exista nicio data sa demonstrezi ca ai mai platit in ziua respectiva.
 Mai mult , de ce sa-i mai tolereze pe comercianti in zona veche pe chirii de 300-400 de euro , cand dragonii 6 si 7 sunt cam golasi si oricum se consuma curentul pentru cei cativa care au indraznit sa-si deschida acolo un stand.Basca ca omu' le-a bagat si tren comerciantilor din provincie , tren care ajunge taman in zona dragonilor.
 Chinezii , pe buna dreptate , au luat foc , atat pentru faptul ca pierd standurile cu chirii mici in defavoarea chiriilor de peste 1500-2000 de euro din Dragoni.Pentru ca au fost obraznici si nu au percutat , administratia complexului le-a taiat curentul ,le-a suspendat paza si curatenia.De aici pana la scandal nu a fost decat un pas.Au fost desantate in complex fortele de ordine ale..... da , ati ghicit , Ministerului de Interne , au sigilat majoritatea standurilor din zona veche si ii asteapta pe propietarii-chiriasi cu actele pe marfa.Si bineinteles , cum acte nu prea exista , aceste marfuri vor fi confiscate si vor aparea alaturi de poza unui candidat la presedintie prin satele defavorizate din Romania sau pe la caminele de copii sau batrani cu dedicatie de la partidul aflat la putere.
 Intr-un interviu acordat ziaristului Tiberiu Lovin pentru Romania Libera , Nicolae Dumitru recunostea ca a inchiriat chinezilor spatiile comerciale pe intreaga durata de viata a construciilor.Ca urmare , pentru a putea sa-i mute pe chinezi din zona veche , administratia le-a taiat utilitatile , le-a intrerupt curentul si le-a retras paza cu toate ca aceste servicii erau platite in avans plus chiria aferenta.Tot odata , oamenii Garzii Financiare au terorizat zilnic investitorii prin controale si amenzi repetate.Mai mult , le-o spunea franc in fata chinezilor :"o sa va amendam zilnic cu cate 50 de milioane pana plecati de aici".Plus alte mizerii din partea jandarmilor cum ar fi taierea belciugelor de la lacate pentru a-i obliga sa-si ia marfa din standuri.


 Nu am vazut in plm niciun reporter sa-l duca capu' si sa intrebe cetatenii chinezi ce problema au.Din contra , ei iau declaratii de la , hata , purtatori de cuvant sau de la  comerciantii romani asa zisi cinstiti suparati pe chinezi ca i-au intoxicat cu gazele de la generatoarele electrice .
 Mai apare un garcea si spune ca au inchis standurile pentru ca nu au autorizatie de constructie .Pai in plm de gabor prost ,aia au un contract de inchiriere , autorizatia trebuie s-o aiba administratorul sau propietarul complexului .Tot un garcea sustinea ca acolo se face comert ilegal , bla bla...Pai du-te tata la administratie , cere documentele pe baza carora standurile au fost inchiriate , respectiv certificatele fiscale ale firmelor si ii gasesti pe patroni.Daca se vinde fara factura sau marfa contrafacuta , tu ca organ sau autoritate a statului ce ai facut ? Ai stiut sa vi , sa-ti iei spaga si sa-l lasi pe ala sa vanda in continuare ?Cum ar veni, ai luat si salariu de la stat si spaga de la privat ? Marfa aia contrafacuta cum intra in tara ? Tot o autoritate a statului a inchis ochii la o mica atentie ? Cata ipocrizie ! V-ati umflat conturile si acum sunteti onesti ? Ce zdrente de oameni !
 Iar despre zvonul cum ca Nadia sau Udrea Elena are in intentie nu's ce proiect in zona veche voi reveni.

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...